Ouders uit Zonhoven vinden hun 18-jarige zoon dood: “Wij zijn kapot van verdriet na wat er gebeurd is”

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Ruben Buntinx, een 18-jarige jongen uit Zonhoven, werd dood aangetroffen door zijn ouders. Het was zijn mama die hem levenloos terugvond. De reden van zijn dood is verschrikkelijk.

Volgens de ouders van Ruben kwam hij om het leven door een wurgspelletje dat via sociale media werd verspreid. “Mijn vrouw deed de vreselijke ontdekking”, vertelt vader Luc. “Zij zag onze zoon levenloos in de douche staan. Hij had zich daar zelf vastgemaakt met een soort band. Ruben had zijn smartphone naar hem gericht. Vandaar dat we denken dat er iemand live aan het meekijken was.

Choking games zijn een trend bij jongeren. Het gaat om een spel waarbij een koord of de handen worden gebruikt om zuurstoftekort te genereren. Dat zou voor een kort moment van extase zorgen. “Hij heeft zich jammer genoeg laten leiden door mensen die met zulke spelletjes bezig zijn, zonder stil te staan bij de gevaren. Eigenlijk is hij gewoon eventjes een stom kieken geweest. Dat maakt het allemaal zo zinloos. Hij had zo’n mooie toekomst voor zich.”

De dood van hun zoon betekent een rake klap voor de ouders die iedereen willen waarschuwen. “We zijn kapot van verdriet na wat er gebeurd is”, zegt vader Luc. “Maar we willen niet dat zijn dood voor niets is geweest. Door zijn verhaal te vertellen hopen we dat jongeren twee keer zullen nadenken voor ze meedoen aan zulke levensgevaarlijke spelletjes.”