Aldi moet onmiddellijk dit product uit de rekken nemen omdat het besmet is salmonella: “Bel direct de dokter”

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Supermarktketen Aldi moet met onmiddellijke ingang een product uit de rekken halen. Dat heeft Aldi samen met het Federaal Agentschap van de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) beslist.

Aldi mag het konijnengebraad met rozemarijn niet meer verkopen. Uit onderzoek is gebleken dat er salmonella aanwezig is. “Tijdens een microbiologische analyse van de kruiden, gebruikt voor de productie van konijnengebraad met rozemarijn, werd de aanwezigheid van salmonella vastgesteld. Aldi heeft daarom in samenspraak met het FAVV beslist om dit product uit de handel te halen en terug te roepen van bij de consumenten”, zegt men aan Het Nieuwsblad.

Symptomen
De symptomen van besmetting met salmonella zijn koorts, buikkrampen en diarree. Je krijgt de symptomen binnen de 12 tot 48 uur na het eten van het besmet voedsel. Jonge kinderen, zwangere vrouwen, mensen met een verminderde weerstand en ouderen lopen een groter risico op besmetting, zegt het FAVV.

"Dokter bellen"
“Hebt u van dit product gegeten en vertoont u deze symptomen, raadpleeg dan uw huisarts en meld hem dat u dit product gegeten hebt”, zo wordt gewaarschuwd. Het gaat hier dus om Konijnengebraad met rozemarijn 2x150 g van het merk Excellence en te gebruiken tot: 18/12/2017.

Wie het product nog in huis heeft, wordt verzocht dit terug te brengen naar Aldi, waar men uw geld zal teruggeven.