Winnares van VTM-programma dreigt haar hondenasiel van politie te moeten sluiten en dat heeft alles met haar 6-jarig zoontje te maken

bron: Het Belang van Limburg
door: Redactie
Afbeelding bron: Facebook
Heidi Swerts (43) moet mogelijk haar hondenasiel The English Bulldog in Paal sluiten. Het zesjarige kind van de eigenares leeft er in “problematische omstandigheden” tussen 24 honden.

Swerts won in het verleden nog het VTM-programma "Superhond". Ze vangt nu oude en zieke bulldogs op die geen thuis meer hebben. In totaal heeft ze er zo al 700 opgevangen.

Vandaag verblijven er 24 honden in het asiel, vooral bulldogs en mopsen. Na negen jaar dreigt er plots een sluiting. “Er is bij de politie een klacht ingediend dat mijn zoontje in onhygiënische toestanden tussen de honden leeft”, zegt Swerts in Het Belang van Limburg. “Blijkbaar wil iemand mijn levenswerk kapotmaken. Ik ben hier echt niet goed van.”

“Dinsdag is hier ook al een ploeg van de politie over de vloer gekomen”, zucht Swerts. “Ik begrijp er niets van. Blijkbaar is er iemand naar de politie gestapt omdat mijn zoontje Alex (6) hier tussen de uitwerpselen van honden moet leven, maar dat is een grove leugen. “De hele dag door poets ik mijn huis en als een hond binnen zijn behoefte doet, kuis ik dat onmiddellijk op.”

“We hebben inderdaad een plaatsbezoek gedaan in het asiel en vastgesteld dat er een kind een problematische omstandigheden leeft", bevestigt korpschef Geert Wouters. "Er is van deze verontrustende opvoedingssituatie een proces-verbaal opgemaakt en het parket zal nu oordelen hoe het verder moet met het asiel."