Philippe Geubels doet opmerkelijke uitspraak: "Grappen maken over obesitas en armoede is moeilijker dan over ongeneeslijke zieken"

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Philippe Geubels heeft zijn nieuwe, eigen programma op Eén 'Taboe', dat vanaf 21 januari te zien is. Hierin gaat hij praten met mensen met problemen, om er nadien mee te lachen. Niet om met hen te lachen, wel om hen te doen lachen. Een gewaagd programma, maar het lijkt erop dat het succes kan hebben.

Zo gaat Philippe lachen met mensen met obesitas, armoede of ongeneeslijke zieken. En daar doet hij een opvallende uitspraak over. "Grappen maken over obesitas of armoede vind ik moeilijker dan over ongeneeslijke zieken", aldus Philip. 

"Bij armen en zwaarlijvigen gaat het al gauw over de schuldvraag. De maatschappij legt de oorzaak vaak bij hén, terwijl ze er meestal niks aan kunnen doen. Dus probeer ik originele grappen te verzinnen waar meer in zit dan het cliché 'je eet te veel'."

Ook psychisch kwetsbare mensen zijn moeilijk, volgens Philippe. "Bij hen moet ik oppassen met moppen, want zij staan sowieso al niet sterk in hun schoenen."