Ouders doodongerust over Kyantha (4) die plots van school verdwijnt: “Ik begrijp niet dat zoiets kan gebeuren”

bron: Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Foter
De ouders van de 4-jarige Kyantha uit Ekeren zijn woedend op de school waar het meisje les volgt. Gisteren tijdens de nabewaking in de Sint-Lambertusschool kon het meisje zomaar naar buiten lopen terwijl de schoolpoort open stond.

“Normaal gezien zou ze tot het einde van de nabewaking blijven en zou haar grootmoeder, bij wie ze verblijft, haar ophalen. Zo doen ze het elke woensdagnamiddag”, vertelt Francis De Beuf, de broer van ­Kyantha’s grootmoeder. “Maar omdat de poort van de school nog open stond, kon ­Kyantha zomaar vertrekken. De juffrouwen die aanwezig waren, waren haar dus kwijt. Ik begrijp niet dat zoiets kan gebeuren”, klinkt het gefrustreerd.

Het meisje geraakte gelukkig veilig thuis, maar haar familie reageert furieus op de school. “Kyantha moest op haar weg naar huis de Kloosterstraat en de Driehoeksstraat oversteken, dat zijn twee drukke straten. Er had veel kunnen gebeuren.” De familie begrijpt niet hoe zoiets kon gebeuren. "Wij begrijpen niet hoe het kan dat een 4-jarig kind zomaar buiten kan wandelen. Die poort zou altijd gesloten moeten zijn.”

Daarbovenop beschuldigden de juffen de 7-jarige zus van Kyantha dat ze niet genoeg op haar zusje had gelet en ze daardoor kon weglopen. De directeur van de schoo, Peter De Belle, is ervan overtuigd dat de juffen nooit zoiets gezegd zouden hebben. Volgens de familie moet de school haar verantwoordelijkheid nemen. "Dit had nooit mogen gebeuren." 

 

Tags