Verrassend nieuws rond intrekking van dotatie van Prins Laurent

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Er is verrassend nieuws rond de intrekking van de dotatie van Prins Laurent. In tegenstelling tot wat velen al dachten, is het nog helemaal niet zeker of Prins Laurent effectief zijn dotatie of een deel daarvan gaat verliezen.

De prins wil zichzelf namelijk eerst verdedigen in de Kamer. Zij hebben het laatste woord over de mogelijke intrekking van de dotatie. De regering besloot in december 2017 dat hij dit jaar een deel zou verliezen, omdat hij zonder medeweten van de regering aanwezig was op een viering van het negentigjarig bestaan van het Chinese leger. 

De Kamer moet dus gaan beslissen of er daadwerkelijk iets van zijn dotatie zal worden ingetrokken. Maar dat wordt geen formaliteit. 

De Kamer
Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA) zoekt naar oplossingen zodat Prins Laurent de kans krijgt om zich te verdedigen in de Kamer. Mogelijk wil hij dit doen via een commissie Vervolgingen. De beslissing die hier genomen wordt, moet achteraf wel door de Kamer worden goedgekeurd alvorens deze beslissing in werking zou treden. 

Prins Laurent krijgt een dotatie van 308.000 euro per jaar. Hij dreigt daar dit jaar 46.200 euro van te verliezen. Zijn advocaat Laurent Arnauts zegt dat hiermee de prins zijn nettovergoeding helemaal ontnomen wordt, want de rest van het geld zou gaan naar werkings- en personeelskosten. 

De Conferentie van Voorzitters, die in de Kamer de werkzaamheden organiseert, zal na de Krokusvakantie een beslissing nemen over de te volgen procedure.