Evy uit 'Familie': "Ik houd mijn hard vast voor de toekomst"

bron: Story
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Marianne De Vriese (38) is bekend van haar rol als Evy in 'Familie'. In het echte leven heeft ze drie kinderen. De oudste, Lina, is intussen zeven en heeft half mei haar lentefeest.

Marianne vertelt dat Lina al heel goed weet wat ze wel en wat ze niet wil. Zo vroeg ze toen ze drie jaar was met Sinterklaas maar één ding: een laptop van Maya. Het zit er dus al van jongs af aan in. 

"We hebben geen dochter op de wereld gezet waar alles goed voor is", aldus Marianne over haar eigenwijze dochter. Maar dat is ook niet altijd even gemakkelijk. "Regelmatig zit ze met haar ogen te draaien of diep te zuchten. Dat tegenspreken zit er al aardig in. Ik hou mijn hart vast voor de toekomst, maar ik ga proberen om de teugels kort te houden." 

"Lina heeft dat ook nodig, want anders zou het ontsporen. Ze heeft nood aan structuren en richtlijnen. En al ben ik soms streng, toch zal ze me daarom niet minder graag zien. Ik zeg ook eerlijk dat ik het niet leuk vind als ik me kwaad moeten maken. En ze begrijpt dat."