Guido uit 'Familie' haalt zwaar uit: "Leefhoofden!"

bron: Eigen berichtgeving
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Karel Deruwe is bekender als Guido uit 'Familie'. Onlangs keerde hij na jaren even terug in Familie, toen zijn lijk werd opgegraven.

Op zijn Facebook haalt Karel zwaar uit naar de RVA. "Dat je vandaag de dag als artiest door de politiek wel regels krijgt opgelegd zonder over een degelijk statuut te beschikken, is vanuit die politieke wereld zo neerbuigend en lui en ongeïnteresseerd, dat het luid mag weerklinken in aanloop naar de stemmenjacht later op het jaar", schrijft hij.

"Het vergelijkingskader waar die leeghoofden zich op durven baseren, bulkt van dédain en ingehouden woede over het ‘vrije’ leven van artiesten. Dan de audiovisuele rechten op uitzending en wederuitzending fnuiken, ligt in de directe bedoeling naar de jacht op geld."

"Het feit dat je als artiest al een opsomming moet maken over de rechten die je toekomen, is schandelijk. De overheid heeft de plicht ons die uit te betalen en de RVA heeft daar geen interpretaties over te leveren. Doe jullie job, politiekers en ambtenaren. En begin er nu mee!"