VTM

Vrouw uit Kortrijk kijkt naar ‘De Buurtpolitie’ en doet dan het ondenkbare: “Hier zitten we echt niet op te wachten”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Elke werkdag kan je kijken naar de avonturen van ‘De Buurtpolitie’ op VTM. En één van die kijkers heeft echt het ondenkbare gedaan.

Een 37-jarige vrouw had geldschulden en dacht voor haar probleem een oplossing gevonden te hebben toen ze naar ‘De Buurtpolitie’ aan het kijken was. Ze pleegde kort na elkaar twee gewapende overvallen op dezelfde nachtwinkel, zo schrijft Het Nieuwsblad.

Op 4 november slaagde C.C. erin om aan de haal te gaan met 450 euro nadat ze de uitbater van de nachtwinkel had bedreigd met een alarmpistool. Op 10 november probeerde ze het opnieuw. Het kwam tot een schermutseling en zo kon de vrouw opgepakt worden door de politie.

"Ik zag het gebeuren in De Buurtpolitie"

De agenten schrokken zich wel rot tijdens het verhoor. De vrouw vertelde hoe ze haar inspiratie haalde uit een aflevering van ‘De Buurtpolitie’. Zo plakte ze - net als in de serie - de nummerplaat van haar wagen af. Kris Spaepen van Zodiak Belgium, het productiehuis achter de reeks, is niet te spreken over het voorval. “Het spreekt voor zich dat we niet zitten te wachten op dergelijke voorvallen”, luidt het.

De vrouw zit intussen al vier maanden in voorhechtenis. Ze staat er niet goed voor. De Kortrijkse riskeert een celstraf van twee jaar, waarvan de helft effectief.

Tags