VTM

Xandee ligt opnieuw in het ziekenhuis en ziet het niet meer zitten: “Hoelang kan je zo nog blijven doorgaan?

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het gaat opnieuw niet goed met Sandy Boets (39), beter bekend als Xandee. Ze is opnieuw opgenomen in het ziekenhuis.

Er is bij Xandee opnieuw een gezwel ontdekt in haar baarmoeder. Het gezwel werd ontdekt tijdens een routineonderzoek in het ziekenhuis. Voor Xandee is dit al het tweede gezwel in drie maanden tijd. 

“Alles bleek toen in orde. Tot ik op 17 februari voor een slaaponderzoek naar 't ziekenhuis moest. Ik was nog maar net binnen toen ik plots buikkrampen kreeg. Die waren zo hevig, dat ze me direct naar de spoed hebben gebracht.Bleek dat er ter hoogte van mijn eierstok opnieuw een gezwel in mijn baarmoeder zat”, legt Xandee uit in Dag Allemaal. 

“Het tweede gezwel is er blijkbaar gekomen door de bloedverdunners die ik moet nemen voor mijn hart. De kans bestaat dus dat ik over een paar maanden weer een gezwel krijg op een andere plaats in mijn lichaam. Het eerste gezwel was gelukkig goedaardig. Over het tweede is er nog geen uitsluitsel, dat zijn ze nog aan het onderzoeken.”

‘Hoelang kan dit nog zo blijven doorgaan', vraag ik me constant af. “Ik sukkel van de ene miserie in de andere. Gelukkig verliep de operatie goed en kon het gezwel verwijderd worden. Bij het eerste gezwel dat werd ontdekt, dacht ik: `Neem alles gewoon weg, zodat ik geen problemen meer kan krijgen met mijn baarmoeder.' Maar dat gaat zomaar niet, anders zou ik nu al in mijn menopauze terechtkomen.”

“Ik heb het soms moeilijk, maar moet positief blijven. Ik heb geen keuze. Ik moet er zijn voor mijn twee kinderen, mijn vriend en voor mijn papa die pas ons mama verloren is. Ik wil een voorbeeld zijn voor hen. Trouwens, zij zijn ook degenen aan wie ik mij kan optrekken. Ze komen me zo vaak mogelijk bezoeken, zelfs dagelijks als hun agenda het toelaat.”

Tags xandee