Er is niet zo’n goed nieuws over 9-jarig jongetje dat maandag werd aangereden aan de schoolpoort: Dokters verliezen hem geen seconde uit het oog

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Twitter
Maandag werd een 9-jarig jongetje omver gereden op het zebrapad aan de schoolpoort van Vrije Basisschool Houthulst. Hij raakte daarbij zwaargewond.

De jongen is intussen buiten levensgevaar, maar hij zal nog de hele week op intensieve zorgen moeten blijven. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. M. kwam met zijn hoofd tegen de voorruit terecht en verloor een tijdlang het bewustzijn. Zijn toestand was even kritiek, maar dat gevaar is dus gelukkig geweken.

De jongen liep een bloedklonter op bij een gapende wonde in zijn hoofd. Echt gerust zijn de dokters er nog niet in want ze verliezen hem geen seconde uit het oog. M. zal deze week ook nog tal van onderzoeken moeten ondergaan.

Pijnstillers toegediend

De jongen liep daarnaast ook een zware hersenschudding op en moet veel rusten. Over het ongeval kan hij nog niet vertellen. Hij heeft ook heel wat kneuzingen en schaafwonden over zijn hele lichaam. Daarom krijgt hij nu ook pijnstillers toegediend.

Bij het ongeval was ook nog een tweede jongetje betrokken. Hij liep een scheenbeenbreuk op. Die jongen heeft intussen wel het ziekenhuis mogen verlaten. Hij herstelt thuis van zijn verwondingen.

Tags houthulst