'Pro League onderneemt actie en laat deze club niet deelnemen aan PO1'

door: Redactie
Op de allerlaatste speeldag van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League zijn nog steeds vier teams in de running om met de laatste twee tickets voor play-off 1 aan de haal te gaan. KRC Genk beschikt over de beste papieren om zich bij de eerste zes te scharen, maar ook Standard, Royal Antwerp FC en KV Kortrijk blijven hopen. Al kreeg die laatste ploeg slecht nieuws van de Pro League.

Het Belang van Limburg weet immers dat de Pro League actie onderneemt tegen KV Kortrijk. Als de West-Vlaamse club op de dertigste speeldag van het seizoen een ticket voor play-off 1 in de wacht sleept, dan moét het een nieuw veld aanleggen in het Guldensporenstadion. Doet het dat niet, dan zal de Pro League De Kerels niet aan play-off 1 laten deelnemen.

"Een patattenveld.” Zo noemde sterspeler Teddy Chevalier de akker waarop Kortrijk tegenwoordig zijn thuiswedstrijden moet afwerken. “Een patattenveld.” Dat was ook de conclusie van een groep onafhankelijke experts die drie weken geleden het veld kwamen inspecteren", zo schrijft Het Belang van Limburg.

"Hun doel: nagaan of het terrein PO1-proof is. In een intern reglement van de Pro League rond het speelveld - aangenomen door de voltallige Algemene Vergadering - staat in artikel 2 immers te lezen dat de velden van de clubs zich voorafgaand aan PO1 “in een onberispelijke staat” moeten bevinden. Versta: een slecht veld moet verplicht aangepakt worden."

"Een goed veld hoort bij play-off 1"

En dus moet KVK bij een deelname aan play-off 1 verplicht een nieuw veld laten aanleggen. Pierre François, CEO bij de Pro League, legt nog eens uit waarom. "De matchen in PO1 zijn de meest gemediatiseerde van het hele seizoen. Ook in het buitenland wordt er dan veel gekeken. Een goed veld hoort erbij", aldus François in de krant.

KVK-voorzitter Joseph Allijns is zich daarvan bewust en wil het veld aanpakken. "En dat is ook normaal”, klinkt het. Een nieuw veld, betekent wel meteen een investering van 120.000 euro. “Met de financiële meerwaarde die PO1 met zich meebrengt, is het normaal dat je die investering doet", besluit Allijns.