Vier jaar na nooit opgeloste zaak opnieuw paniek in Middelheimziekenhuis: Politie is op zijn hoede en verliest het ziekenhuis geen seconde uit het huis

bron: Gazet van Antwerpen
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Er is paniek uitgebroken in Middelheimziekenhuis. De politie is ter plaatse en houdt alles goed in het oog.

Een aantal personeelsleden heeft melding gemaakt van een verdachte man. Vier jaar geleden zorgde een verkrachter in de buurt van het ziekenhuis voor een angstpsychose. Dat staat te lezen in Gazet van Antwerpen. Toen werd ‘s avonds niet ver van het ziekenhuis een vrouw verkracht. De dader is nooit gevonden.

Een verdachte man zou al enkele personeelsleden op een opdringerige manier achtervolgen tot aan hun auto. “We nemen dit ernstig”, zegt politiewoordvoerder Willem Migom. “We houden extra toezicht en aan interventieploegen is meegedeeld dat meldingen uit de omgeving van het ziekenhuis met verhoogde aandacht moeten worden opgevolgd.”

Het eerste incident vond al december plaats. Daarna was er een tijdje niets meer, maar sinds deze maand is de man weer actief. “Iedereen is op de hoogte, omdat we een mailtje ontvingen waarin de situatie werd uitgelegd. Er is uitdrukkelijk gevraagd om voorlopig niet meer alleen buiten op het terrein komen”, vertelt een van de verpleegkundigen. “Het is moeilijk om te weten wat er echt gaande is, dus het is dan ook voorbarig om bang te zijn. We blijven gewoon ons werk doen.”