Ouders van Maddie krijgen belangrijke boodschap van de politie: "Het spijt ons..."

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

De ouders van Madeleine "Maddie" McCann hebben een boodschap ontvangen van de Portugese politie. Die geeft toe fouten te hebben gemaakt.

Kate en Gerry McCann hebben van de Portugese politie verontschuldigingen ontvangen voor de manier waarop ze de verdwijning van de destijds 3-jarige Maddie hebben aangepakt.

"Een delegatie van hooggeplaatste politieambtenaren reisde eerder dit jaar van Lissabon naar Londen", weet de BBC te melden.

"Ze hebben daar Gerry McCann ontmoet en hebben zich verontschuldigd voor de manier waarop de speurders de zaak onderzochten en de ouders behandelden."

In september 2007, vier maanden na de verdwijning van hun dochter, werden Kate en Gerry McCann als verdachten beschouwd door de Portugese onderzoekers.

Ze werden ondervraagd door de speurders, die geloofden dat ze een ontvoering in scène hadden gezet en het lichaam van hun kind hadden verborgen. Er werd een deal aangeboden: geef toe dat jullie de dood van jullie dochter toedekten, in ruil voor een kortere straf.

16 jaar na de verdwijning van Maddie, uit een hotel in Praia da Luz, blijft de zaak onopgelost. Hoofdverdachte Christian Brückner zit in een Duitse cel wegens drugssmokkel en de verkrachting van een 72-jarige vrouw in de buurt waar Maddie verdween. Maar hij is nog niet aangeklaagd in verband met de verdwijning van Maddie.