Aisha bijzonder boos na recente berichten over haar: Ze haalt stevig uit

door: PMN
Afbeelding bron: Instagram @aishavanzele

Aisha Van Zele is bijzonder boos. Ze haalt op haar Instagram heel hard uit. Aisha doet dat na de recente berichten die over haar verschenen zijn.

In Dag Allemaal staat te lezen dat het restaurant van Aisha Van Zele failliet is. Twee jaar geleden opende Aisha met haar partner Miguel Dheedene de restaurants Ferrier 30 en Puro 26 op het Antwerpse Zuid. Twee restaurants die ze overnamen.

Aisha en Miguel zijn met veel enthousiasme en ambitie aan hun zakelijk avontuur begonnen. Helaas draait het nu uit op een sisser. Ze maken verlies.

Voor Puro26 is er eind vorige maand een faillisementsprocedure geopend. Aisha runt het restaurant met haar vennootschap Su Bisu. Op 30 juni van vorig jaar had ze een over te dragen verlies van 321.000 euro.

Aisha heeft nog een tweede vennootschap. Daarmee leidt ze het andere restaurant Ferrier 30. In het jaar dat ze het overnamen hadden ze nog een winst van 237.000 euro. In 2022 draaide het restaurant echter een verlies van bijna 340.000 euro.

Van vorig jaar zijn er nog geen cijfers gekend. Volgens experts ziet er het voor vorig jaar ook niet goed uit. 

Aisha is niet te spreken over deze berichten. "Dit is riooljournalistiek", haalt ze uit op haar Instagram. "Een artikel publiceren dat enerzijds vol met leugens staat, anderzijds deels gebaseerd op feiten maar helemaal uit de context gerukt."

"Wanneer er zaken/ aandelen/… worden overgenomen, en indien hier verklaringen en waarborgen werden verleend waarbij nadien blijkt dat deze onjuist- onvolledig waren + de balansen van de overgenomen vennootschappen niet waarheidsgetrouw waren, dat moet je soms moeilijke beslissingen en keuzes maken, met pijn in het hart."

"Gaan jullie ook elk jaar een artikel schrijven wanneer we wel winst maken met onze andere zaken? Waarschijnlijk niet, want dat is goed nieuws en daarmee kan je niemand onderuit te halen."