Arthur (79) begrijpt het niet: "Waarom heeft de politie mijn zoon doodgeschoten?"

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

De vader van de veertiger die vorige week in Tessenderlo door de politie werd doodgeschoten, begrijpt niet waarom dit moest gebeuren.

De 45-jarige Kris werd vorige week voor zijn ouderlijk huis neergeschoten door de politie nadat hij een wapen richtte op de agenten. De man overleed aan zijn verwondingen.

"Dat trekt in mijn ogen op niets, iemand die daar staat met zijn handen in zijn zakken bedreigen met een wapen", vertelde de 79-jarige Arthur, de vader van de man, aan TVL. "Dat kan niet, he. In mijn ogen kan dat niet."

"Je kan ervan denken wat je wil, maar ik vind het niet meer dan normaal dat ze hem op zijn plek moeten zetten. Maar doodschieten, dat is nog iets anders."

Arthur belde zelf de politie na een ruzie tussen zijn zoon en een Albanese vriend. De man bracht de vriend naar zijn thuis in Beringen. Toen hij thuiskwam, zag hij hoe de politie de buurt had afgezet. Hij werd tegengehouden.

"Ze hebben mij, een hulpbehoevende mens, vastgepakt en op de grond gegooid. Ze hebben mij handboeien aangedaan en in de camionette gesmeten."

"Als ze mij doorgelaten hadden en hij leefde nog, zoals ze beweerden, dan zou ik naar hier gekomen zijn, ook al zou hij een wapen gehad hebben. Dan was ik binnengestapt en had ik gezegd: 'Kris, laat dat eens zijn, jongen.' Want ik heb nooit problemen met hem gehad."

"Ik zou niet willen dat het overdreven wordt, dat ze er een bandiet van maken. Ik vind niet dat hij dat was."

(Archieffoto)