Belgische titels die wereldnieuws werden op Netflix: Deze 3 blijven sowieso op je netvlies kleven

door: WVDS
Rough Diamonds Netflix serie
Afbeelding bron: Netflix

België heeft een uitstekende reputatie in de wereld van kwalitatief hoogwaardige films en series. Van intense, bloedstollende oorlogsfilms tot ontroerende tienerdrama's.

België heeft het allemaal. Een aantal van onze parels kun je gemakkelijk vinden op Netflix. We stellen je graag drie Belgische titels op Netflix voor die zeker de moeite waard zijn.

Rough Diamonds is een boeiend misdaaddrama in acht delen over de Wolfsons, een ultraorthodoxe Joodse familie uit de diamantindustrie van Antwerpen. Als hun jongste zoon zelfmoord pleegt, keert zijn lang vervreemde broer Noah terug naar Antwerpen om te ontdekken dat het familiebedrijf op het punt staat te bezwijken en in handen is van de lokale maffia. Kevin Janssens schittert als Noah, die wanhopig probeert het bedrijf te redden.

Knokke Off of High Tides is een tienerdrama dat bij velen al bekend is. Met een cast van zowel Vlaamse als Nederlandse acteurs, speelt Pommelien Thijs een verwende rijkeluistiener. Tegen de achtergrond van een gespannen zomer aan de Belgische kust moet een groep vrienden van welgestelde komaf omgaan met de harde realiteit van het volwassen worden terwijl ze worstelen met liefde en maatschappelijke verwachtingen.

Wil of Will is een indrukwekkend oorlogsverhaal dat zich afspeelt in het Antwerpen van de Tweede Wereldoorlog. Twee jonge politieagenten worden heen en weer getrokken tussen collaboratie en verzet terwijl ze hun weg proberen te vinden in het door de nazi's bezette Antwerpen. De hoofdrollen worden gespeeld door onder anderen Stef Aerts, Matteo Simoni en Annelore Crollet.

Tags