Bingewatch-hit op Netflix: Mysteriedrama over gruwelijke sekte houdt kijkers op het puntje van hun stoel

door: WVDS
Anthracite Netflix serie
Afbeelding bron: Netflix

Netflix plaatste 10 dagen geleden een spannende thriller over een sekte online. Een serie die je onmiddellijk op sleeptouw neemt. Je wilt weten hoe het mysterie zich gaat ontrafelen en wie de schuldigen zijn.

Met 4,2 miljoen weergaven is het mysteriedrama 'Antraciet: Secrets of the Sect' (Frankrijk) of 'Anthracite' deze week als nummer 4 de wereldwijde Netflix top 10 series binnenstormd. In België staat hij meteen op de eerste plaats in de ranglijst.

Het verhaal achter Anthracite is gebaseerd op een waar verhaal

De zelfmoorden van een sekte in een klein Alpendorpje was in 1994 wereldnieuws. Nu dertig jaar later wordt die oude pijn opnieuw opgerakeld door de moord van een vrouw en de kidnapping van een journalist die onderzoek doet naar de sekte.

Deze vrouw is vermoord volgens de rituelen van de vreemde sekte en dat creëert chaos in het delicate evenwicht dat de bewoners hadden weten te herstellen. Al snel richten de ogen zich op Jaro Gatsi, een jonge delinquent die naar de bergen is gekomen om zijn leven te beteren. Hij heeft de vermoorde vrouw als laatste levend gezien.

Vastbesloten zijn onschuld te bewijzen, ontvangt hij onverwachte hulp van Ida, een excentrieke cybernerd die op zoek is naar haar verdwenen vader die toevallig ook onderzoek deed naar de sekte. Ida komt Jaro op het spoor door een foto van hem in haar vader's dossier over de massale zelfmoord in '94.

De sekteleider, die in een instelling verblijft wil Jaro ontmoeten. Ze zullen er snel achterkomen dat hun betrokkenheid bij deze zaak niets te maken heeft met toeval en dat alle antwoorden die ze zoeken, verweven zitten in de geheimen van hun eigen verleden.

“In het Frans, maar zo een goede serie met verrassend einde”, “Goeie serie, wij hebben hem in het Engels gezet. Ook aangenaam”, “Vooral einde is goed, 6 afleveringen dus je hebt het snel weggekeken”, lezen we aan reacties online.

De thriller Anthracite is gemaakt door Fanny Robert (Profilage), Maxime Berthemy (Profilage) en Mehdi Ouahab (Last Light) en heeft Hatik, Noémie Schmidt en Camille Lou in de hoofdrollen.

Tags