Burgemeester legt uit: "Daarom is herdenkingsmoment Jürgen Conings niet toegelaten"

door: STS
Jürgen Conings
Afbeelding bron: Photonews

De burgemeester van Dilsen-Stokkem heeft uitgelegd waarom er zondag geen herdenkingsmoment mag plaatsvinden voor Jürgen Conings.

"Er zijn duidelijke spelregels over het laten doorgaan van een evenement. We zitten nog altijd met een ministerieel besluit, met coronamaatregelen", zei burgemeester Sofie Vandeweerd (Open Vld) tegen TV Limburg.

"We hebben bij de gemeente geen aanvraag ontvangen. We weten niet wie er achter deze herdenking of manifestatie zit, dus we hebben geen risicoanalyse kunnen maken. En er is een ongunstig advies van de politie. Vandaar dat we geen toelating kunnen verlenen."

"Er was vrijdagavond een publiek afscheidsmoment, men kan rouwbetuigingen via sociale media overbrengen, dus ik denk dat er kanalen genoeg zijn."

Familie

"Het is ook de expliciete vraag van de familie en de partner van Jürgen Conings om alles te laten rusten. De familie heeft aangegeven: we willen aan ons rouwproces beginnen."

"Ze willen ook niet dat het bos een soort bedevaartsoord wordt en zetten zich totaal af tegen manifestaties of evenementen die men wil organiseren. Ik denk dat het tijd is dat dit hoofdstuk nu wordt afgesloten en dat de familie kan beginnen rouwen."