Dé nieuwe true crime sensatie op Netflix: Kijkers geschokt door moorden in bruisend nachtleven

door: WVDS
Crime Scene Berlin Nightlife Killer Netflix serie
Afbeelding bron: Netflix

Sinds 3 april zijn de drie delen van de telkens 40-minuten durende serie Crime Scene Berlin: Nightlife Killer beschikbaar op Netflix. 

 

Deze in het oog springende serie is ontworpen door Beetz Brothers Film Production en Joe Berlinger, en legt een ware misdaadzaak bloot op basis van een meeslepend verhaal over het bruisende nachtleven van Berlijn.

De stad staat bekend om zijn wild, vrijgevochten, tolerante en diverse nachtleven, en wordt gezien als een van de meest opwindende ter wereld. Nergens anders kun je zo vrij en divers feesten, ongeacht sociale status, afkomst of seksuele geaardheid.

Dit maakt het een ideaal jachtterrein voor de "Nightlife Killer". In 2012 werden namelijk drie jonge mannen uit de queer gemeenschap vermoord en overleefde een vierde ternauwernood, waarmee angst en verdriet de feestscene overspoelden.

Wie is deze persoon die de vrijheid en zorgeloosheid van het Berlijnse nachtleven durft aan te vallen en zichzelf tot heerser over leven en dood benoemt? Vragen waar speurders zich in vastbijten.

Terwijl het nieuws over de gruwelijke moorden het nieuws haalt in heel Duitsland en er nog meer gevallen opduiken die mogelijk verband houden met eerdere moorden, neemt de druk op de onderzoekers alleen maar toe om de zaak zo snel mogelijk op te lossen.

Het verhaal wordt onderbouwd aan de hand van getuigenissen van daders, slachtoffers en rechercheurs. Een verhaal dat nog steeds mensen schokt bij het horen van de feiten. Online is er al een buzz ontstaan van kijkers die elkaar aansporen om deze serie binnenkort te gaan bekijken. 

Tags tv-serie