Een inkijk in het fascinerende leven van een heks: “Voor sommigen doen wij aan duivelse praktijken”

door: WVDS
Gwenda Siedentopf Heks-3
Afbeelding bron: Gwenda Siedentopf
Gwenda Siedentopf Heks-4
Afbeelding bron: Gwenda Siedentopf
Gwenda Siedentopf Heks-2
Afbeelding bron: Gwenda Siedentopf

Heksen werden vroeger de meest verschrikkelijke dingen aangedaan. Nu leven ze gewoon in onze maatschappij. Wat doet een hedendaagse heks en waarvoor dienen rituelen en het gebruik van etherische oliën? Wij gingen in gesprek met Gwenda Siedentopf, die zelf online sessies organiseert en ons inkijk geeft in de fascinerende heksenwereld.

Hoe noem je jezelf en hoelang fascineren heksen je al?

“Je kan me een ‘heks’ noemen of ‘holistische heler’, omdat ik heel op basis van energie. Wild woman, als in een vrije geest, wordt soms ook gezegd. Met het uitzoeken van mijn spiritueel pad ben ik een al tiental jaar bezig, specifiek met mijn heksenpad zal dat nu ongeveer een vijftal jaar zijn.”

Hoe zou je een hedendaagse heks omschrijven?

“Een hedendaagse heks is heel authentiek en vindt haar authentieke zelf door meditatie, rituelen, de natuur, ... Wij gebruiken vooral onze rituelen in alles wat we doen. We leggen in al onze handelingen bepaalde intenties. We bereiden zelfs ons eten aan de hand van rituelen. We willen iets bereiken op een authentieke manier.”

“Wij leven volgens de wetten van de natuur en hebben een zeer sterke verbinding met de aarde. Ik loop altijd blootsvoets zodat ik de verbinding met de aarde kan blijven voelen. Zo ga ik bijvoorbeeld wanneer het ijskoud is, toch buiten op mijn blote voeten de kippen voederen.”

“Ikzelf ben een kruiden of keuken heks en help mensen via kruiden en etherische oliën. Helers gaan dan weer aan de slag met energieën om mensen te helen. Je hebt ook paranormaal begaafde heksen en vrouwen met nog andere specifieke gaven.”

“Solitaire heksen kiezen om alleen aan hekserij te doen. Ik heb me bij een groep of ‘coven’ van gelijkgestemde heksen aangesloten. Iedereen staat bij ons op eenzelfde niveau en wij organiseren regelmatig bijeenkomsten.”

Wat doen jullie binnen de groep zoal samen?

“Wij werken elke maand rond een bepaald thema. Zo hebben we vorige maand uitgebreid gewerkt rond onze voorouders. Het is de bedoeling dat iedereen zijn eigen authentieke pad vindt. Door actief de rituelen en manifestaties mee te doen in onze groep gaan mensen zelf een bepaald groeiproces doormaken. Maar iedereen doet dat op zijn eigen tempo.” 

“Elke seizoen zetten we ook een ander altaar op. Zo heb ik net mijn voorouderaltaar opgeruimd en vervangen door een winteraltaar.”

Op welke manier is de maan een belangrijk element voor jullie?

“De stand van de maan beïnvloedt water, denk maar aan eb en vloed. Ons lichaam bestaat voor een groot deel uit water, dus ons lichaam reageert ook op de kracht van de maan. De meeste heksen zijn hooggevoelig en voelen een effect van de verschillende maanstanden op hun lichaam.”

Worden jullie soms niet raar bekeken door mensen die niet openstaan of angstig zijn voor wat jullie doen?

“Natuurlijk. Voor sommige mensen doen wij aan duivelse praktijken. Mijn eigen familie snapt helemaal niet waarmee ik bezig ben. Die vinden het onzin.”

Je geeft zelf online sessies, wat wil je hiermee bereiken?

“Ik organiseer online sessies om vrouwen te helpen om meer me-time te hebben. Wanneer je regelmatig een ritueel uitvoert, wordt het een routine en neem je automatisch controle over die tijd voor jezelf en kan je je ook richten op je eigen zelfontplooiing. Ik begeleid hen bij dit proces en deel rituelen waarmee ze aan de slag kunnen.” 

“Maandelijks worden er ook een tweetal oliën geboren. Ik maak dan oliën die bestaan uit kruiden, etherische olie en stenen, daarna zet ik ze buiten bij nieuwe en volle maan om de energie van de maan aan te trekken en in het flesje op te vangen. Naast geurherkenning kan een olie helpen om bepaalde zaken beter te verwerken, je rustig te maken, minder negatieve energie te absorberen,.... “

“Traumaverwerking is ook iets wat aan bod kan komen. Dat kunnen kleine zaken of grote zaken zijn zoals trauma’s uit je jeugd of door een scheiding. Die zaken zitten dikwijls heel diep weggestoken, maar kunnen iemand wel blijven triggeren in het dagelijks leven.”

Hoe geef je de online sessies?

“Door corona mag ik deelnemers niet bij mij thuis ontvangen, vandaar gebruik ik een gesloten facebookgroep om de mensen te begeleiden en rituelen uit te voeren door middel van een videomeeting.”

“Mensen in de groep moeten een verbondenheid kunnen voelen en hun energie moet hierdoor een boost krijgen. Als iemand het persoonlijk zwaar heeft, ga ik die dame via een aparte videocall benaderen en verder helpen. Een intakegesprek gebeurt ook steeds vooraf online.”

Wil je meer te weten komen over de online sessies dan kan je terecht op: www.facebook.com/gwenoils, TheSoundWitchCraft, Heksenkracht