Elke Wevers nu al 12 jaar vermist, Jef Vermassen ergert zich: "Spijtig dat deze piste nooit onderzocht werd"

door: STS
Elke Wevers
Afbeelding bron: Photonews

Advocaat Jef Vermassen hoopt nog steeds dat een kroongetuige zich zou melden in de onopgeloste verdwijningszaak van Elke Wevers.

Elke Wevers uit Neeroeteren is al 12 jaar vermist, nadat ze naar haar werk vertrok maar daar nooit aankwam.

"De moeder is al gestorven van verdriet. De vader is er dag en nacht mee bezig, het is nog het enige waar zijn leven om draait", vertelde Jef Vermassen aan TV Limburg. "Die mens wil ook rust, hij wil weten wat is er met zijn kind gebeurd is."

In de periode van de verdwijning vertrok de ex-buurman van Wevers naar het Franse Meaux. Het Franse gerecht heeft het afgelopen jaar onderzoek verricht, maar de getuigenverhoren leverden niets op.

"De ex-buurman is daar in de sneeuw terechtgekomen, op een bospad waar hij niets verloren had. Maar de onderzoeksrechter vond het niet nodig om dat te onderzoeken en de kamer van inbeschuldigingstelling ook niet. Wat wij spijtig vinden. Maar in België mogen wij zelf geen onderzoekingen doen, dat is voor Amerika."

Vermassen hoopt dat er toch nog een kroongetuige zich meldt. "Wat men zich dan herinnert, wat is dat waard? Dat is de vraag die je dan stelt. Het zou al een groot toeval moeten zijn."

"Tenzij het iemand is die van in het begin serieuze dingen weet, maar uit schrik - of omdat het hem niet interesseert - geen informatie heeft gelost. Het is zeer uitzonderlijk dat dat zou gebeuren. Daar hopen we nog op, maar het is een hoop onder voorwaarden."