Excuses van Bart De Pauw worden niet aanvaard: “De échte reden waarom hij dat doet”

door: PMN
Bart De Pauw
Afbeelding bron: Photonews

Vanavond is er het tweede deel van de documentaire ‘Het proces dat niemand wou’. Daarin doen de slachtoffers van Bart De Pauw hun verhaal. Het is het voorlaatste deel.
 

Bart De Pauw had die documentaire liever niet op antenne zien gaan. “Wanneer is genoeg genoeg”, vroeg hij zich luidop af. De gewezen tv-maker werd in november 2021 door de Mechelse strafrechter schuldig bevonden aan de stalking van vijf vrouwen en aan digitale overlast bij nog een extra vrouw. Hij kreeg een celstraf opgelegd van zes maanden met uitstel.

In een bericht op Instagram bood Bart De Pauw ook zijn excuses aan. Er waren heel wat bekende Vlamingen die daar positief op reageerden. Al worden de excuses van Bart niet door iedereen aanvaard.

"Bart De Pauw biedt alleen maar zijn excuses aan om z'n vel te redden"

Veel mensen van de VRT staan sceptisch tegenover de excuses van hun ex-collega. “Hij heeft dat in de rechtbank ook al eens gedaan”, reageert men in Dag Allemaal. “Dat was pas vlak voor hij het vonnis zou vernemen.”

“Bart wilde op die manier mildheid vragen van de rechter. Ook nu komen die excuses niet zomaar. Je hoort hem eigenlijk alleen als er andere zaken aan de hand zijn, en z’n vel wil redden. Dit is puur opportunisme.”