Fans van Bridgerton zijn er gek op: historisch drama op Netflix is het kijken waard

door: WVDS
The empress, Netflix serie
Afbeelding bron: Netflix

Liefhebbers van historische drama's zijn momenteel in de ban van de populaire serie Bridgerton, maar er is een andere serie die eveneens de moeite waard is. In dit artikel lichten we The Empress, een boeiend zesdelig drama, toe.

Deze serie neemt ons mee naar het hart van het Weense hof in de negentiende eeuw. Een periode waarin een jonge, eigenzinnige keizerin worstelt met de machtsstrijd binnen de keizerlijke familie en haar rol als hoop voor het volk.

Van liefde tot machtstrijd, in The Empress zoekt Sisi haar plaats binnen het Weense hof

Ga mee op deze historische, emotionele reis vol passie en intrige. Ontdek in The Empress wie vriend en vijand is in de wereld van keizerin Elisabeth, beter bekend als 'Sisi'.

Wanneer de eigenzinnige Elisabeth 'Sisi', gespeeld door Devrim Lingnau, Franz, een rol voor Philip Froissant, de keizer van Oostenrijk, voor het eerst ontmoette, heeft hun vurige liefde de bestaande machtsbalans aan het Weense hof verstoord.

Na hun huwelijk moet de jonge keizerin niet alleen worstelen met de weerstand van haar ambitieuze schoonmoeder Sophie, die op macht gebrand is, maar ook met Franz's broer Maxi.

Hij heeft namelijk zijn oog laten vallen op zowel de troon als op Sisi. Het is aan Elisabeth om uit te zoeken wie betrouwbaar is en wat het betekent om een echte keizerin te zijn en een symbool van hoop voor het volk.

Tags