Jongeman met beperking mag Bellewaerde niet binnen zonder mondmasker: "Teleurstelling en verontwaardiging"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Een organisatie voor mensen met een beperking uit stevige kritiek op Bellewaerde. In een open brief klaagt vzw Oranje aan wat er gebeurde tijdens een bezoek aan het pretpark.

"Teleurstelling en verontwaardiging. Het zijn niet meteen de woorden die je koppelt aan een vakantiedag waar je al maanden naar uitkijkt. En toch."

"Voor deelnemer Jork (20) draaide de geplande uitstap naar Bellewaerde hierop uit. Jork kan door een fysieke beperking geen mond- of gezichtsmasker dragen. Als bewijs hiervan heeft hij steeds een medisch attest op zak", klinkt het op Facebook.

"Dit attest zorgt ervoor dat hij naar de supermarkt of kledingwinkel kan. Maar een uitstap naar Bellewaerde past blijkbaar niet in dat rijtje. De toegang tot het pretpark werd hem ontzegd."

Naar huis

De groep keerde daarop terug naar huis. "Een streep door de rekening voor alle VOLT-deelnemers die uitkeken naar een dagje Bellewaerde. Samen uit, samen thuis."

Discriminatie

"Dat mensen met ondersteuningsnood deze mogelijkheid ontzegd wordt, is niet alleen stigmatiserend maar ook discriminerend", vindt vzw Oranje.

Eerder deze maand werd er ook al een vrouw met een invalidenkaart en een medisch attest voor het niet moeten dragen van een mondmasker geweigerd in het pretpark. Lees er hier meer over.