Kijkers verbijsterd door 2 meesterwerken op Netflix met Tom Hanks in de hoofdrol

door: WVDS
News of the World, Netflix film
Afbeelding bron: Netflix

Met een charisma zoals geen ander neemt Tom Hanks ons mee op twee diepgaande reizen in zijn rollen van zowel 'A Man Called Otto' als 'News of the World'. In beide films, nu te zien op Netflix, worden we getrakteerd op de veelzijdigheid van Hanks.

Zo speelt hij zowel een norse oudere man herstellende van een persoonlijk verlies in 'A Man Called Otto', als een veteraankapitein in 'News of the World'. Deze verhalen, bijzonder door hun contrast, nodigen ons uit om stil te staan bij thema's van verlies, weerstand en veerkracht, maar vooral de zoektocht naar een plaats om thuis te noemen. Wij stellen deze twee titels graag aan u voor.

A Man Called Otto: In "A Man Called Otto" volgen we het leven van Otto, een norse oudere man die het leven somber inziet na het verlies van zijn geliefde vrouw. De zaken nemen een onverwacht positieve wending als een familie, bestaande uit Marisol, haar man Tommy en hun twee schattige dochters, naast hem komt wonen.

Als een zwangere Marisol om Otto's hulp vraagt wanneer Tommy zijn been breekt, ontstaat er een magische vriendschap tussen de scherpzinnige Marisol, haar kinderen en Otto. Ze helpen hem langzaam maar zeker het leven weer te waarderen. Door deze emotionele ontmoetingen denkt Otto ook terug aan zijn mooie momenten met Sonya, de vrouw die hij ooit op een trein tegenkwam en met wie hij een gelukkige tijd heeft gehad.

News of the World: In de aangrijpende film 'News of the World', neemt Hanks de rol op zich van Kapitein Jefferson Kyle Kidd, een veteraan die drie oorlogen heeft meegemaakt en na de burgeroorlog steden afreist om wereldnieuws te verspreiden. Tijdens zijn reizen in Texas ontmoet hij Johanna, gespeeld door Helena Zengel (System Crasher), een 10-jarig meisje dat zes jaar lang is opgevoed door de Kiowa's na haar adoptie.

Johanna, die een afkeer heeft van de onbekende wereld om haar heen, wordt tegen haar zin in teruggebracht naar haar biologische familie. Kidd neemt de taak op zich om Johanna veilig thuis te brengen. Tijdens hun uitgestrekte reis worden ze geconfronteerd met zowel menselijke als natuurlijke obstakels. Uiteindelijk zijn ze allebei op zoek naar een plaats die ze thuis kunnen noemen.

Tags