Netflix brengt kijkers op het puntje van hun stoel: gloednieuwe thriller belooft heel wat spanning

door: WVDS
Under Paris Netflix film
Afbeelding bron: Netflix

Op Netflix staat sinds één dag een gloednieuwe thriller die zich afspeelt in Parijs. Deze rampenfilm moet de strijd aangaan met een gemuteerd zeemonster dat zich schuilhoudt in hartje Parijs.

 

In de speelfilm Under Paris, of in de originele titel Sous la Seine, van Xavier Gens speelt Oscargenomineerde Bérénice Bejo de hoofdrol. Als zeebiologe moet ze een bloedbad voorkomen.

Gemuteerde haai in Parijs zorgt voor grote onrust dag voor triatleten in water moeten 

Sophia, gespeeld door Bérénice Bejo, is een wetenschapster die haar onderzoek naar door het klimaat veroorzaakte haaienmutaties heeft gestaakt, nadat een gevaarlijke haai, bijgenaamd Lilith, al haar onderzoekscollega's heeft gedood.

Vijf jaar later ontdekt Mika (Léviant), een milieuactivist, een enorme haai die op de loer ligt in de Seine, enkele dagen voordat de wereldkampioenschappen triatlon in Parijs worden gehouden.

Dit is het wezen dat Sophia vroeger al op de hielen zat. Ze kan niet anders dan opnieuw haar werk oppakken om een catastrofe te voorkomen.

Nu is het aan Sophia, Mika en de onwillige politieagent Adil (Lyes) om een bloedbad te voorkomen voordat het te laat is. Krijgen ze tijdig iedereen uit het water? Hoe krijgen ze de stad overtuigd om de atleten niet in het water te laten?

Tot de filmcast behoren onder meer Bérénice Bejo (The Artist) als Sophia, een zeebiologe, Léa Léviant (I Am Not an Easy Man) als Mika, een oceaanbeschermer bij de organisatie SOS, Nassim Lyes (Mayhem!) als Adil, een politiecommandant, en Anaïs Parello (Vortex) als Jade, een onderzoeker.

Tags