Nieuwe Netflix-serie van makers van Undercover en Ferry: sterrencast bekendgemaakt

door: WVDS
Amsterdam Empire Elise Schaap Netflix serie
Afbeelding bron: Toon Aerts/Netflix

Netflix is begonnen met de productie van een nieuwe serie. De makers van Undercover en Ferry hebben hun schouders onder deze productie gezet.

De nieuwe serie, Amsterdam Empire, wordt een extravagant misdaaddrama vol glamour en wraak in het hart van de Amsterdamse cannabisscene.

De zevendelige Netflix-serie is geschreven en gemaakt door Nico Moolenaar, Piet Matthys en Bart Uytdenhouwen, de creatieve breinen achter de populaire hits Undercover & Ferry. Amsterdam Empire wordt geregisseerd door de Belgische regisseur Jonas Govaerts.

Het was al langer bekend dat Famke Janssen de hoofdrol zal spelen in Amsterdam Empire. Zij speelt de rol van Betty, de vrouw van Jack van Doorn die hij bedrogen heeft met een journaliste.

Netflix heeft nu ook alle andere namen bekendgemaakt. Acteur Jacob Derwig zal de rol van Jack van Doorn vertolken. Hij is de rijke en beruchte oprichter van het coffeeshopimperium Jackal. "Ik kijk ernaar uit om deze rol te spelen en samen te werken met Famke Janssen, Elise Schaap en de rest van het creatieve team. Hoewel we nog maar net zijn begonnen met de productie, is het nu al een ongelooflijke ervaring," aldus Jacob Derwig.

Een andere bekende naam in de cast is daarmee ook gevallen: Elise Schaap. De actrice heeft eerder natuurlijk al samengewerkt met Nico Moolenaar, Bart Uytdenhouwen & Piet Matthys toen ze Danielle speelde in Ferry en Undercover. "Ik ben enorm enthousiast om de rol van Marjolein, Jacks nieuwe liefdesverovering, op me te nemen en samen te werken met deze getalenteerde groep individuen."

Verder bestaat de cast onder meer uit Jade Olieberg (Katja van Doorn), Jesse Mensah (Patrick van Doorn) en Yannick van de Velde (Erik Ketels).

Het verhaal van Amsterdam Empire draait om Jack van Doorn, de beruchte oprichter van het coffeeshopimperium Jackal, die zijn hele carrière heeft moeten vechten tegen criminelen, concurrenten en absurde Nederlandse wetten om de grootste van allemaal te worden.

Wanneer zijn affaire met een bekende journaliste aan het licht komt, blijkt zijn gevaarlijkste vijand zijn verraden vrouw Betty (Famke Janssen) te zijn, een ex-popdiva die al zijn zwakke plekken en geheimen kent en niet zal rusten voordat ze alles van hem heeft afgepakt.

Amsterdam Empire Famke Janssen, Netflix serie
Afbeelding bron: Toon Aerts/Netflix
Amsterdam Empire cast, Netflix serie
Afbeelding bron: Toon Aerts/Netflix
Amsterdam Empire Jacob Derwig, Netflix serie
Afbeelding bron: Toon Aerts/Netflix
Tags