Verdriet en boosheid na familiedrama: "Waarom moest hij ook zijn zus meenemen?"

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Langzaam lijkt duidelijk te worden welk drama zich heeft afgespeeld in Wakken, een deelgemeente van Dentergem. Daar werden in een woning twee lichamen aangetroffen.

Het gaat om een 25-jarige man en een 26-jarige vrouw, een broer en zijn zus, die samen in het huis woonden. Toen beiden niet opdaagden op hun werk gingen collega's ter plaatse om een kijkje te nemen. Via de achterdeur konden ze binnen geraken.

Ze troffen er het lichaam van de 26-jarige Charon aan in bed. "We zijn in paniek naar buiten gelopen, omdat we dachten aan een CO-vergiftiging", werd verteld aan het Nieuwsblad. De politie werd op de hoogte gebracht, waarna ook het lichaam van Charons broer Sannie aangetroffen werd.

Het lijkt erop dat Sannie eerst zijn zus doodde en daarna zelf uit het leven stapte. De twee hadden enkel elkaar nog na de dood van hun ouders. Er zou ook een afscheidsbrief zijn aangetroffen in de woning.

"Eerst waren we verdrietig, maar nu neemt boosheid de overhand", vertelde een vriendin van Sannie aan de krant. "Dat hij zelf uit het leven wilde stappen, tot daaraan toe. Maar moest hij ook zijn zus meenemen? Dat begrijpen we niet."

Wie met donkere gedachten kampt of met vragen zit over zelfdoding, kan altijd terecht op het gratis nummer 1813 en op de website Zelfmoord1813.be.