Vreselijk incident: Kleuter in levensgevaar naar ziekenhuis gebracht

door: STS
Ambulance - ziekenwagen
Afbeelding bron: Photonews

Er heeft zich een ernstig incident voorgedaan in een school. Een meisje van vier jaar verkeert daardoor in levensgevaar.

Vrijdag liep het grondig mis in de Sint-Martinusschool in Burcht, een deelgemeente van Zwijndrecht. Tijdens een turnles kwam een kind uit de eerste kleuterklas na een ongelukkige beweging vast te zitten tussen de spijlen van een klimrek.

Het meisje kreeg geen zuurstof meer en de turnleraar moest haar reanimeren. De hulpdiensten brachten haar in kritieke toestand naar het UZA in Edegem. "Haar toestand is kritiek, maar stabiel. En dat is wel goed nieuws, en dat is grotendeels te danken aan de snelle interventie op de school", viel te horen op VTM.

"De leerkrachten zijn zeer snel overgegaan tot reanimatie. Er is ook een AED-toestel aanwezig. Dat is niet verplicht in de Vlaamse scholen, maar deze school heeft dat wel. En dat, samen met de snelle interventie van de hulpdiensten, heeft ervoor gezorgd dat het kind nu stabiel is."

Het Antwerpse parket voert een onderzoek. "Het labo kwam ter plaatse en momenteel loopt het onderzoek volop. Er werd in de zaak nog niemand verhoord. Dat zal de komende dagen door de lokale recherche gebeuren", werd verteld aan de VRT.