Bart De Pauw doet boekje open over zelfmoordpogingen: "Zelfs brieven nagelaten"

door: LHX
Bart De Pauw
Afbeelding bron: Photonews

Na zeven jaar stilte deed Bart De Pauw deze week zijn verhaal in 'De tafel van Gert'. Hij vertelde er openhartig over zijn schuldbesef en de impact die de hele zaak op zijn leven heeft gehad.

Bart De Pauw is opgelucht dat hij eindelijk zijn verhaal heeft kunnen doen bij Gert Verhulst. In 'De tafel van Gert' geeft hij zichzelf een geluksscore van 7 op tien, maar in werkelijkheid ligt die meestal toch nog een stuk lager.

In een interview met Het Laatste Nieuws geeft hij zichzelf een vier. Het is duidelijk: de afgelopen tijd is ongelofelijk zwaar geweest voor hem, en of hij ooit nog de oude wordt is nog maar de vraag.

Een vier is wél al een stuk hoger dan het ooit geweest is. Er waren de afgelopen jaren momenten waarop hij wilde dat het voor altijd stopte. "Die ene nacht, om half drie, leek dat dé oplossing", vertelt hij.

Achteraf vraagt hij zich af hoe hij het ooit zover heeft kunnen laten komen, maar om half drie 's nachts, toen hij helemaal op was, zag hij dat niet. "Het was, denk ik, heel impulsief, maar ik wilde het wel. Ik heb zelfs brieven nagelaten."

Hij vertelt er ook bij dat het niet slechts één keer, maar meerdere keren is gebeurd. "Dat het echt heel ernstig was: twee keer", klinkt het bij zijn vrouw Inès. "Drie", verbetert Bart.