Bart De Wever openhartig over dochter in psychiatrie: "Alsof je een gevangenis bezoekt"

door: LHX
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

Vorig jaar werd de jongste dochter van Bart De Wever opgenomen in een psychiatrische kliniek. Aan Humo laat hij weten hoe het inmiddels met haar gaat.

Voor Bart De Wever is het vreselijk om zijn dochter te zien worstelen met zichzelf. Hij had het vorig jaar dan ook echt moeilijk.

Inmiddels is ze echter op de goeie weg, vertelt hij. En maar goed ook, want het is voor hem enorm zwaar geweest. "Ik ben een extreme persoonlijkheid die véél kan dragen, maar als je kind afziet, ga je onderuit. Je kunt maar zo gelukkig zijn als je ongelukkigste kind."

Hij weet dat de hulpverlening in ons land erg goed is, maar zelfs hier heeft die zijn limieten: een psychiatrische instelling is niet bepaald gezellig. "Het is alsof je een gevangenis bezoekt: als de deur opengaat, mag je samen met andere ouders naar binnen en komen die kinderen uit hun units. Dan zie je die gezichten..."

Veel meer wil hij er niet over kwijt. "Anders zeggen ze straks nog dat ik het leed van mijn kinderen wil politiseren", klinkt het.