Billie Eilish openhartig over haar leven met het syndroom van Tourette

door: LHX
Billie Eilish
Afbeelding bron: Instagram

In 'My Next Guest Needs No Introduction' praat David Letterman onder andere met Billie Eilish. Zij vertelt openhartig over haar leven met het syndroom van Gilles de la Tourette.

Wanneer David Letterman met Billie Eilish praat, gooit ze opeens haar hoofd opzij. Eerst denkt hij dat het komt door een vlieg die haar lastigvalt, maar dan vertelt ze hem dat het een van haar tics is die onderdeel zijn van het syndroom van Tourette. 

"Ik kreeg de diagnose toen ik 11 was", vertelt ze. Als kind had ze al kleine tics, zoals met haar ogen knipperen en haar mond opendoen.

Ze vertelt dat ze nooit géén tics heeft. "De belangrijkste tics die ik de hele dag door doe, zijn met mijn oren wiebelen, mijn wenkbrauw optrekken, met mijn kaak klikken en mijn arm en andere spieren buigen", klinkt het. "Het zijn dingen die je niet merkt als je gewoon een gesprek met mij hebt, maar voor mij zijn ze erg vermoeiend."

De reacties van anderen zijn vaak lastig. "De meest voorkomende manier waarop mensen reageren, is al lachend, omdat ze denken dat ik grappig probeer te zijn", aldus Billie. "Ik ben daardoor altijd ongelofelijk beledigd."