Birgit van Mol deelt erg somber nieuws over haar man die longkanker heeft

door: STG
Afbeelding bron: Photonews

Het gaat slecht met René, de man van Birgit Van Mol die aan longkanker lijdt. Acht jaar geleden werd een auto-immuunziekte vastgesteld. Het koppel heeft dan ook een zware periode achter de rug.

Birgit Van Mol heeft er een woelige periode opzitten. De ziekte van haar man, die aan longkanker lijdt, maakt het er niet makkelijker op. “Het is een grillige ziekte en we hebben weer zware maanden achter de rug", begint het nieuwsanker in Dag Allemaal.

De voorbije maanden werd het koppel regelmatig geconfronteerd met spoedopnames in ziekenhuizen. “Dokters hebben hem nog eens binnenstebuiten gedraaid, maar ze weten niet meer wat ze nog meer kunnen doen", klinkt het.

"Zijn ziekte komt weinig voor, dus er gebeurt ook weinig onderzoek naar. Al lijkt een medicijnwissel nu weer voor stabiliteit te zorgen. "Hij overleefde al veel doemscenario's. Wij zeggen: 'Een chance dat René onkruid is, dat vergaat niet”, lacht Birgit. Ondanks alles blijft ze positief. “Het is thuis lang niet alle dagen ellende, hoor. Mijn man is zo sterk, ook mentaal”, besluit ze.