Buurtbewoners van de Meilandjes zetten puntjes op de i over 'Chateau Bijstand': "Helemaal niks van waar"

door: LHX
Afbeelding bron: SBS Belgium

In 'Chateau Bijstand' gaat de familie Meiland een maand lang van een uitkering leven. De eerste aflevering lokte al meteen ontzettend veel kijkers, maar er komt ook heel wat kritiek op het programma.

Een rijke familie die opeens een maandje goedkoper gaat leven, heel wat mensen hebben hun twijfels over het concept van 'Chateau Bijstand'. Ook doen er heel wat speculaties de ronde over hoe serieus de familie de opdracht neemt.

Enkele van hun nieuwe buren laten alvast weten wat ze exact gezien hebben. "Ze hebben écht op bijstandsniveau geleefd", zegt een buurman tegen 'RTL Boulevard'.

Hij reageert op de geruchten dat de Meilandjes 's nachts gewoon in hun vertrouwde villa in Noordwijk zouden gaan slapen. "Daar is helemaal niks van waar. Ze hebben hier geslapen", klinkt het. "Ze waren al vroeg naar bed en ze gingen er heel vroeg uit, want ze hebben keihard moeten werken."

Een buurvrouw kan dat beamen. "'s Morgens vroeg stonden ze al een sigaretje te roken met een kopje koffie buiten. Om half acht al."