Debuut van Belgisch-Nederlandse film op Netflix: Ondanks toppositie met gemengde gevoelens onthaald

door: WVDS
Het geheugenspel Netflix film
Afbeelding bron: Netflix

Massaal veel mensen zijn momenteel een Belgisch-Nederlandse film aan het bekijken op Netflix. De reacties zijn eerder gemengd. Wij stellen hem graag aan jullie voor.

De film ‘Het geheugenspel’, die nu te zien is op Netflix is gebaseerd op het boek van Nicci French, een bekend schrijversduo van thrillers. 

In de hoofdrollen zie je een mix van Vlaamse en Nederlandse acteurs aan het werk.  Onder meer Anna Drijver, Gert Winckelmans, Louis Talpe, Vic De Wachter en Martijn Hillenius zie je aan het werk.

De film begint met de vondst van het lijk van Nathalie in de tuin van het landgoed van de familie Deridder, 25 jaar na haar verdwijning. Eva wordt hierdoor getriggerd om haar verleden onder ogen te zien.

Ze gaat in therapie bij Alexander, die haar hypnotiseert om haar herinneringen aan die fatale zomer van 1998 terug te halen. Ze komt erachter dat de moordenaar iemand is die ze goed kent en die haar ook in gevaar brengt.

Deze spannende thriller trekt gigantische veel kijkers op Netflix. In België staat hij op de nummer 2 in de Netflix top 10. De meningen van kijkers zijn heel uiteenlopend.

Veel fans zijn verrast door het einde:“Ik vond het een goede film, lekker spannend en goed geacteerd. Ik had het boek niet gelezen, dus ik wist niet wie de dader was. Het einde was wel verrassend.”

Maar mensen die het boek al hebben gelezen bekijken de film natuurlijk heel anders. “Ik vond het een matige film, niet echt spannend en soms ongeloofwaardig. Ik had het boek wel gelezen, dus ik wist al wie de dader was. Het einde was wel anders dan in het boek.”

“Ik vond het een slechte film, heel saai en slecht geacteerd. Ik had het boek niet gelezen, maar ik kon al snel raden wie de dader was. Het einde was wel voorspelbaar”, sommigen konden zich niet vinden in het verhaal.

Tags netflix film