Deens kostuumdrama op Netflix loopt een klein beetje uit de hand: Bijzonder persoon werkte mee aan deze gloednieuwe film

door: WVDS
Ehrengard Netflix film
Afbeelding bron: Netflix


Op Netflix staat nog maar net een liefdes drama. Een verhaal dat zich aan het hof afspeelt is altijd zeer intrigerend. Zo kijken dan ook massaal veel mensen tegenwoordig deze gloednieuwe film.

We hebben het dan over het sprookjesachtige Ehrengard: The Art of Seduction. Een Deens liefdesverhaal dat compleet de mist in gaat en zo ook tegelijk heel komisch uit de hoek komt met momenten.

Waarover gaat het verhaal? In het sprookjesachtige koninkrijk Babenhausen wordt Cazotte, een jonge, zelfbenoemde liefdesdesdesdesdeskundige, ingehuurd door de intrigerende groothertogin om haar aan een erfgenaam te helpen. 

Terwijl ze op zoek gaan naar een geschikte toekomstige prinses, leert Cazotte de verlegen en introverte kroonprins de kunst van het verleiden en vrijen. 

Maar hun plan loopt al snel spaak wanneer een buitenechtelijke erfgenaam wordt verwekt en de koninklijke familie haar toevlucht moet zoeken in het kasteel van Rosenbad. Rivalen binnen de koninklijke familie nemen hun plan op de korrel. 

En Cazotte, wel Cazotte wordt zelf verliefd op Ehrengard, het bruidsmeisje. Gaandeweg leert hij dat hij eigenlijk helemaal geen expert in de liefde is.

In de hoofdrollen: Mikkel Boe Følsgaard als Cazotte, Jacob Lohmann als Marbod, Sara-Marie Maltha als Orysla.

Wist je dat een koningin meewerkte aan de productie? Jawel, de Deense koningin Margrethe II ontwierp de kostuums en decors voor de stijlfilm. De koningin werkt sinds de jaren '70 als decor- en kostuumontwerpster voor Deense films, theater en televisieseries. 

"De verhalen van Karen Blixen hebben me altijd gefascineerd, met hun esthetische verhalen, hun verbeelding en hun, voor mij, beeldscheppende werelden," vertelde de koningin aan Netflix. "Wie is Ehrengard? Een van de intrigerende vrouwelijke personages van Karen Blixen... Ik heb geprobeerd Blixens fantastische universum te interpreteren in de creatie van de découpages en kostuums."

De jurken, vertelde regisseur Bille August aan Netflix, zijn "het dominante kenmerk van de algehele scenografische expressie van de film." 

Tags