Dit kostuumdrama op Netflix is zo fascinerend dat iedereen het moet zien: “Absoluut briljant”

door: WVDS
The Alienist Netflix Serie
Afbeelding bron: Netflix

Op Netflix staat een serie die je op het puntje van je stoel houdt en zoveel plottwists heeft dat je hoofd ervan gaat draaien, maar in een positieve zin. Een must-see.

‘The Alienist’ is een Amerikaanse dramaserie gebaseerd op de gelijknamige roman van Caleb Carr. De serie speelt zich af in 1896 in New York City.

In de hoofdrollen zie je onder meer Daniel Brühl als Dr. Laszlo Kreizler, Dakota Fanning als Sara Howard, de secretaresse van politiecommissaris en Luke Evans als John Moore, een krantenillustrator en vriend van Kreizler.

Daar gebeuren een reeks gruwelijke moorden op jonge prostituees die stad in zijn greep houden. Dr. Laszlo Kreizler, een crimineel psycholoog of ‘alienist’, wordt door politiecommissaris Theodore Roosevelt ingeschakeld om de zaak in het geheim te onderzoeken. 

Hij wordt bijgestaan door John Moore, een krantenillustrator, Sara Howard, de secretaresse van Roosevelt, en de tweelingbroers Marcus en Lucius Isaacson, twee politiedetectives. 

Samen proberen ze het profiel en het motief van de seriemoordenaar te ontrafelen, terwijl ze te maken krijgen met tegenwerking, corruptie en vooroordelen binnen de politie en de samenleving.

De serie bestaat uit twee seizoenen, die respectievelijk ‘The Alienist’ en ‘The Alienist: Angel of Darkness’ heten. Het eerste seizoen telt 10 afleveringen en het tweede heeft 8 afleveringen. “Absoluut briljant”, schrijft een kijker over de serie.

“The Alienist is een spannende serie die je meeneemt naar het duistere verleden van New York. De acteurs zijn overtuigend en de sfeer is beklemmend. Het verhaal is soms wat traag en voorspelbaar, maar dat doet niets af aan het kijkplezier.” 

"The Alienist is een van de beste programma's die ik ooit heb gezien. Het is een briljante mix van geschiedenis, mysterie en psychologie. De personages zijn complex en fascinerend en de plot is aangrijpend en onvoorspelbaar. De cinematografie en de kostuums zijn prachtig en de muziek is beklijvend. Ik raad het iedereen die van een goede thriller houdt ten zeerste aan."