Een emotioneel drama piekt op Netflix: Deze wil je absoluut niet missen!

door: WVDS
A Day and a Half Netflix film
Afbeelding bron: Netflix

De top 10 lijsten zijn weer verschenen. Een Zweedse film heeft opvallend veel views gehaald de voorbije week.

De Zweedse thriller A Day and a Half bereikte de top van de lijst van niet-Engelstalige films met 6,5M views.

Netflix bracht op 1 september dit waargebeurd gijzelingsdrama uit: “En dag och en halv” of “A Day and a Half”. Deze film neemt je mee op een zinderende en ontroerende roadtrip door Zweden.

De film is het regiedebuut van Fares Fares, die je misschien kent van Westworld en Tsjernobyl. Hij speelt ook een van de hoofdrollen, samen met Alexej Manvelov (Tsjernobyl, Top Dog) en Alma Pöysti (Tove).

Het verhaal gaat over Artan (Alexej Manvelov), die zijn ex-vrouw Louise (Alma Pöysti) ontvoert. Hij wil zo zijn dochter terugzien, die hij al jaren niet meer heeft gesproken.

Hij krijgt gezelschap van Louise en Lukas (Fares Fares), een politieagent die hen probeert te stoppen. Ze maken een wilde rit door het Zweedse landschap in de zomerhitte, terwijl de politie hen op de voet volgt.

De trailer belooft een film vol spanning en emotie. Kijkers zijn alvast benieuwd naar deze film, die gebaseerd is op ware feiten.

Kijkers reageren veelal lovend op deze emotioneel beladen film.“Goede film”, “Heel mooi”, “Gezien. Mooi, gewone mensen in een moeilijke situatie”, “Goede film met een boodschap en goed geacteerd”.

Tags