Erik Van Looy krijgt confronterend nieuws van de dokter: "Onmiddellijk opereren"

door: COS
Erik Van Looy in 'De Allerslimste Mens Ter Wereld'
Afbeelding bron: Play4

Erik Van Looy kennen we als de presentator van 'De Slimste Mens Ter Wereld'. Hij probeert nu ook zelf 'de slimste mens' te worden.

Erik Van Looy neemt momenteel deel aan de Nederlandse versie van 'De Slimste Mens'. De presentator doet het bijzonder goed in de quiz. Hij moest dinsdag het finalespel spelen, maar hij kon doorstoten naar de volgende deelname.

Het had zomaar gekund dat Erik moest afhaken voor de quiz. Hij verscheen dinsdag plots met een ooglapje in de uitzending. De dag van de opname moest Erik met spoed onder het mes. "Mijn netvlies is gescheurd en losgekomen", vertelde Erik.

"Dat was eigenlijk al toen ik hier zat. Ik zag de hele tijd vliegen. Maar ik dacht, met die oude mensen allemaal in de studio... Ik wist niet wat het was", grapte Erik. "Toen was het gedaan en zag ik nog rare dingen. Ik dacht: ik moet echt naar de dokter. En die zei: onmiddellijk opereren."

"Vanochtend ben ik geopereerd. Om 7 uur moest ik in het ziekenhuis zijn en om 8 uur ben ik als eerste geopereerd. Met lokale verdoving, in plaats van - wat ze normaal doen bij zo'n operatie - volledige verdoving. Dus ze hebben mij echt iets goeds gegeven. Ik voel mij heel goed."