Film op Netflix is razend populair: Kijkers raken er niet over uitgepraat

door: WVDS
Paradise Netflix film
Afbeelding bron: Netflix

Op Netflix staat sinds 27 juli een futuristische thriller. Een verhaal waarin je wordt meegesleurd en dat je nog lang zal bijblijven.

Jaren van je leven in ruil voor geld, een schijnbaar eenvoudige deal. Maar het zou heel de wereld veranderen en heel wat dilemma’s op gang brengen. Dat gebeurt in de film ‘Paradise’.

Deze Duitse scifi film staat momenteel in België op de tweede plaats in de Netflix top 10. En de reacties van kijkers zijn unaniem lovend.

Het zet kijkers aan het denken. "Ik hoop niet dat dit de toekomst is", "Kun je je de chaos in deze wereld voorstellen als dat ooit zou worden toegestaan!" of "Als je er naar kijkt, denk je dat het zou kunnen gebeuren", "Echt goede film .... zet je aan het denken".

In de niet al te verre toekomst heeft biotech start-up AEON een manier gevonden om levensjaren van de ene persoon op de andere over te dragen.

Daardoor verandert het bedrijf in een groot farmaceutisch conglomeraat dat miljarden waard is. De wereld is voorgoed veranderd. 

Wanneer Elena geconfronteerd wordt met verzekeringsclaims die zij en haar man Max onmogelijk kunnen betalen, ziet ze geen andere keuze dan 40 jaar van haar leven aan AEON te verkopen. 

Max, die voor AEON werkt, probeert alles om Elena's verloren jaren terug te krijgen. Wanneer hij erachter komt dat Elena's leven het doelwit is van de CEO van AEON, ontvoert hij haar. Dit leidt tot een klopjacht die hen dwingt hun huis te verlaten en hun morele grenzen tot het uiterste oprekt.

De cast bestaat uit Kostja Ullmann, Iris Berben, Marlene Tanczik, Corinna Kirchhoff, Lisa-Marie Koroll, Alina Levshin, Lorna Ishema, Numan Acar en Lisa Loven Kongsli.

Tags film