Fonkelnieuwe serie op Netflix over aangrijpend onderzoek laat niemand onberoerd: “Ik was verdrietig en boos tegelijk…”

door: WVDS
Painkiller
Afbeelding bron: Netflix

Sinds 10 augustus staat een aangrijpende miniserie op Netflix. Een serie over een medicijn dat mensen de dood heeft ingejaagt en niemand onberoerd laat.

'Painkiller' is een gefictionaliseerde hervertelling van gebeurtenissen en is een serie met scripts die de oorsprong en de nasleep van de opioïdencrisis in Amerika onderzoekt. 

Het verhaal van de Amerikaanse serie ‘Painkiller’ is gebaseerd op het boek 'PAIN KILLER' van Barry Meier en het New Yorker Magazine-artikel 'The Family That Built an Empire of Pain' van Patrick Radden Keefe. 

De serie 'Painkiller' is een onderzoek naar misdaad, aansprakelijkheid en de systemen die honderdduizenden Amerikanen herhaaldelijk in de steek hebben gelaten. 

Enkele rake uitspraken uit de trailer duiden op de ernst van het hele verhaal. We horen onder andere iemand zeggen: “Hoe kan een geneesmiddel dat legaal voorgeschreven wordt, zoveel mensen doden?”.

In de hoofdrollen zie je Uzo Aduba, Matthew Broderick, Taylor Kitsch, Dina Shihabi en West Duchovny aan het werk.

De miniserie, die bestaat uit 6 afleveringen, belicht de verhalen van de daders, slachtoffers en waarheidszoekers wiens levens voor altijd zijn veranderd door de uitvinding van OxyContin.

Kijker reageren emotioneel op wat ze te zien krijgen. “Aangrijpend”, Wordt je even stil van”, " Ik heb het gebingewatched. Het is zo'n trieste waarheid", "Heel goed gedaan...ik was verdrietig en boos tegelijk...".

Tags netflix film