Katja Retsin neemt geen blad voor de mond over haar lichaam: "Je wordt ouder en het begint allemaal wat te hangen"

door: STG
Afbeelding bron: Photonews

Binnenkort acteert Katja Retsin in theater. In 'Calender Girls' gaat ze de uitdaging aan waarin ze een beetje flirt met naakt.

Katja Retsin behaalde zopas haar diploma aan de Nederlandse Acteursschool. Het idee speelde al langer in haar hoofd. Nu ze afgestudeerd is zet ze haar ervaring ook meteen om in de praktijk.

In de komische voorstelling van Calender girls, brengt ze samen met een groep dames een naaktkalender uit voor het goede doel. In Het Nieuwsblad spreekt ze openlijk over haar lichaam.

"Je wordt ouder, dat is nu eenmaal zo. Ik kan niet zeggen dat ik met de jaren zelfverzekerder word over mijn lichaam. Het begint ook allemaal wat te hangen", lacht ze.

Al zal ze zich nooit wagen aan plastische chirurgie. "Ik heb een heilige schrik van spuiten en operaties. De wereld moet mij maar aanvaarden zoals ik ben", klinkt het.

"Ik zit nu ook in de menopauze en krijg daardoor opnieuw te maken met hormonale schommelingen en verschillende kwaaltjes. Dat vind ik lastig", zegt Katja.

"Het voelt alsof ik opnieuw een puber ben. Dan durf ik weleens te zeggen tegen Jan: ‘Vrouwen worden toch echt benadeeld.’ Gelukkig geeft hij mij gelijk", besluit ze.