Kijkers zwaar aangegrepen door waargebeurd misdaadverhaal op Netflix: “Ik wilde schreeuwen tegen de tv ... ”

door: WVDS
UNBELIEVABLE Netflix serie
Afbeelding bron: Netflix

Netflix heeft een geweldige verzameling van waargebeurde drama's die diep ontroerend zijn, en die emotioneel intens zijn om als toeschouwer te ervaren en te begrijpen.

Een opmerkelijke serie uit deze selectie, die een rollercoaster van emoties uitlokt, is Unbelievable. Dit is een verhaal dat iedereen verbijstert.

Het verhaal van Unbelievable opent met het leven van Marie Adler. De tienertijd van Marie Adler (gespeeld door Kaitlyn Dever) neemt een verontrustende wending wanneer zij beweert aangerand te zijn door een indringer in haar huis. De rechercheurs en haar naaste omgeving beginnen echter aan de waarheid van haar verhaal te twijfelen.

Tegelijkertijd, op honderden kilometers afstand, beginnen de rechercheurs Grace Rasmussen en Karen Duvall (vertolkt door de Emmy-winnaars Toni Collette en Merritt Wever) hun samenwerking bij een onderzoek naar een griezelig vergelijkbaar geval van aanranding door een indringer.

Samen bundelen ze hun krachten om een mogelijke serieverkrachter op te sporen. Wat volgt is een verhaal van onbenoembare trauma's, vastberaden vasthoudendheid en opmerkelijke veerkracht.

Deze serie is gebaseerd op ware gebeurtenissen, zoals beschreven in het Pulitzerprijs-winnende artikel "An Unbelievable Story of Rape" van The Marshall Project en ProPublica, met de journalistieke inspanningen van T. Christian Miller en Ken Armstrong als basis.

Kijkers worden tijdens het bekijken van de serie ondergedompeld in emotionele golven die hen aangrijpen.

"De manier waarop het arme meisje steeds weer werd ondervraagd. Ik wilde schreeuwen tegen de tv ... het maakte me zo boos, maar de serie is prachtig."

"Geweldige serie. Eerlijk gezegd veel te treffend. De manier waarop ze werd aangesproken en behandeld… Het einde blaast je gewoon omver als een orkaan!!!"

Tags