Laat deze misdaadparel met 45 Emmy nominaties op Netflix niet aan je voorbij gaan: “Mijn favoriet aller tijden”

door: WVDS
Ozark Netflix Serie
Afbeelding bron: Netflix

Op Netflix staat een adembenemende Amerikaanse misdaadserie die gigantisch veel Netflix-kijkers in hun ban heeft gehouden doorheen de jaren. Dus zeker de moeite om hem hier nog eens voor te stellen.

De serie Ozark barst van talent met sterren als Jason Bateman, Laura Linney, Julia Garner, Janet McTeer en Tom Pelphrey.

Het avontuur begint met Marty Byrde, een briljante financieel adviseur die verstrikt raakt in een hachelijk witwasavontuur. Wanneer dit plan gruwelijk mislukt, neemt Marty het heft in eigen handen en verhuist hij met zijn gezin van het bruisende Chicago naar het pittoreske Missouri. 

Hier moet hij zijn uiterste best doen om in de gunst te komen van een meedogenloos Mexicaans drugskartel door een nog ambitieuzere operatie op te zetten te midden van de betoverende Ozarks.

Maar dat is nog niet alles, want Marty en zijn dappere vrouw Wendy worden niet alleen geconfronteerd met de kunst van het witwassen, maar ook met plaatselijke schurken en angstaanjagende maffia uit Kansas City. 

Alsof dat nog niet genoeg is, staan ze ook nog eens in het vizier van vastberaden FBI-agenten en moeten ze de interne conflicten binnen het meedogenloze kartel trotseren. Dit alles terwijl ze proberen om hun gezin bij elkaar te houden in een wereld doordrenkt van duistere criminaliteit.

Ozark kreeg maar liefst 45 Emmy Award-nominaties, wel over verschillende jaren, waaronder drie voor de fenomenale Julia Garner in haar bijrol, en twee Golden Globe Award-nominaties voor de uitmuntende Jason Bateman, is "Ozark" absoluut een serie die je niet mag missen!

Kijkers zijn heel onder erg onder de indruk van deze reeks. "Ik heb echt genoten! Het is zo goed!" en "100% de moeite waard”, lezen we online.

Een opmerking die sommige kijkers maken heeft te maken met het tempo van het verhaal: "Mijn favoriet aller tijden, geef het een aflevering of twee om in het verhaal te komen!” of "In het begin langzaam, maar het is een van de beste".