Lotte Vanwezemael kan niet geloven wat ze van politie hoort na aangifte

door: COS
Lotte Vanwezemael in 'De Cooke & Verhulst Show'
Afbeelding bron: Play4

In 2020 vertelde Lotte Vanwezemael dat ze bij de politie aangifte had gedaan tegen vijftig mannen. Die hadden haar dickpics en seksueel getinte berichten gestuurd via sociale media. Nu is er een uitspraak gedaan.

In de brief die Lotte Vanwezemael deze week ontving staat te lezen dat er onvoldoende bewijzen naar voren zijn gebracht om de daders te kunnen vervolgen. Er zal dus geen straf komen.

Lotte is natuurlijk enorm teleurgesteld. "Ik heb mijn best gedaan om een voorbeeld te zijn voor elk slachtoffer van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Blijkbaar waren de berichten/foto's van 50 (soms duidelijk herkenbare) profielen niet genoeg om hier gevolg aan de geven", reageert ze op Instagram Stories.

Lotte zegt nu te hebben gevoeld wat zoveel andere slachtoffers voelen: de angst om het politiekantoor binnen te stappen en misschien niet geloofd te worden, het gevoel dat de moeite voor niets zal zijn.

"De moedeloosheid dat dit probleem jammer genoeg zal blijven bestaan zolang hier niet ingegrepen wordt. Maar ook de kracht dat ik hiervoor zal blijven vechten en mijn stem ga blijven gebruiken om dit gedrag af te keuren", besluit Lotte Vanwezemael.

Download nu de gratis app van Redactie24 voor het laatste showbizznieuws

Lotte Vanwezemael
Afbeelding bron: Instagram @lottevanwezemael
Lotte Vanwezemael
Afbeelding bron: Instagram @lottevanwezemael