Lotte Vanwezemael na ophef rond aangifte: "Dat maakt me vooral heel kwaad"

door: COS
Lotte Vanwezemael
Afbeelding bron: Photonews

In 2020 diende Lotte Vanwezemael klacht in tegen 50 mannen die haar ongewenste foto's hadden gestuurd. Ze kreeg deze week te horen dat de zaak geseponeerd werd en uitte haar teleurstelling.

Woensdag verscheen plots het bericht dat er maar één zaak van de 50 geseponeerd was. Er zou een communicatiefout hebben plaatsgevonden, een verkeerde brief verstuurd zijn. Lotte Vanwezemael begrijpt het zelf niet meer zo goed.

"Ik merk wel dat het dingen in gang heeft gezet. Misschien komt het parket nu wel terug op de beslissing of gaan ze er misschien wel meer onderzoek naar voeren. Daar ben ik alleen maar blij om, dat mijn stem toch gehoord wordt en dat andere mensen die dit meemaken gewoon kan helpen", zegt Lotte bij MNM.

Er is veel steun voor Lotte, maar ze krijgt ook veel bagger over zich heen. "Hoe de maatschappij hierop reageert, dat maakt me vooral heel kwaad. Ik kreeg reacties dat ik het voor het geld doe, dat interesseert me niet. 'Ze doet het voor de aandacht', ja aandacht voor andere mensen en voor het probleem, maar niet voor mezelf."