Luka Cruysberghs slaakt noodkreet: "Dat kan ik nog maar een jaar of twee volhouden"

door: STG
Luka Cruysberghs in 'Vlaanderen herleeft'
Afbeelding bron: Eén

In november vorig jaar kreeg Luca Cruysberghs via een zoom-gesprek te horen dat ze als zangeres vervangen zou worden door Geike Arnaert. De manier waarop blijft de zangeres jammer vinden.

Luca Cruysberghs staat voor het uur van de waarheid. Na haar zege in 'The Voice Van Vlaanderen' leek ze nochtans voorbestemd om het te gaan maken. Ze werd leadzangeres bij Hooverphonic, maar werd even later vervangen door Geike Arnaert.

Luca bleef niet bij de pakken zitten en besloot om solo te gaan. Dat werd een werk van lange adem. "De deal met een groot label sprong af omdat ze vonden dat mijn muziek alle richtingen uitging, dat er geen lijn in zat. Maar ik wil niet dat ze me in een hokje stoppen. Ik zou platcommerciële Nederlandstalige muziek kunnen maken - daar is niets mis mee - maar da’s niet mijn ding", klinkt het.

Sindsdien doet Luca ook alles zelf. "Ik heb geen platenlabel, ik financier dit allemaal zelf. Dat kan ik nog een jaar of twee volhouden, maar als het tegen dan niet werkt, moet ik iets anders gaan doen. Ik denk daar elke dag aan, da’s dus wel een ‘paniekje' ", zegt Luca.