Makers 'Temptation Island' grijpen drastisch in na meerdere klachten van deelnemers

door: STG

Vorige week zaterdag kwam Algemeen Dagblad met het nieuws dat er meerdere klachten lopen tegen de producenten van 'Temptation Island'. Intussen is er meer duidelijkheid over de toekomst van het programma.

Dat er risico's verbonden zijn aan een deelname aan 'Temptation Island', is algemeen geweten, maar dat een deelname aan het programma ook na de uitzendingen blijft zorgen voor psychische problemen, kwam pas afgelopen zaterdag aan het licht.

Het waren Efrain en Aylin die verdere juridische stappen hebben ondernemen tegen het programma, maar intussen hebben ook andere deelnemers zich gemeld. De makers grijpen dan ook drastisch in tijdens de voorbereidingen van het nieuwe seizoen.

"We willen eerst weten wat er precies aan de hand is en in gesprek gaan met de heer Diekstra”, klinkt het bij de productie. “We hopen snel in gesprek te gaan. Juist ook met de kandidaten om dit zorgvuldig op te lossen. Bovendien houden de makers zich aan strikte richtlijnen en protocollen die jaarlijks worden geëvalueerd met RTL.”

Een opmerkelijke zet, zo stelt advocaat van de deelnemers Sébas Diekstra. "Wat opvallend is, is dat een groot deel van de klachten al bekend was. Er is een mediation-traject met twee cliënten geweest, waarna zij een compensatie van 30.000 euro hebben ontvangen. Dat het programma nu pas gepauzeerd wordt vanwege de ophef, vinden meerdere cliënten dan ook op zijn minst opmerkelijk", besluit hij.