Martine Jonckheere, die vecht tegen borstkanker, barst in tranen uit bij de dokter: "Was op het ergste voorbereid"

door: STG
Martine Jonckheere als Marie-Rose in 'Familie'
Afbeelding bron: VTM

Martine Jonckheere vecht opnieuw tegen borstkanker. Zestien jaar nadat haar eerste borst werd weggenomen, moet ze nu ook afscheid nemen van haar tweede. Ze laat weten hoe het met haar gaat.

Martine Jonckheere gaat opnieuw de strijd aan tegen borstkanker. Ze is momenteel in behandeling. "Met lood in mijn schoenen vertrek ik samen met Filip naar de borstkliniek. Als we ons op het secretariaat aanmelden, zit de wachtzaal bomvol en stelt de secretaresse voor om naar het zaaltje iets verderop te gaan", schrijft Martine in haar column in Het Laatste Nieuws.

"De zenuwen gieren door mijn lijf als de secretaresse ons na 50 minuten komt halen. Later verneem ik dat iemand in de wachtzaal daar verbolgen over deed, omdat ik volgens haar sneller naar binnen mocht. “Weer typisch een BV die een voorkeursbehandeling krijgt.” Het stemt mij triest dat ik nog steeds af te rekenen krijg met vooroordelen."

"Terwijl ik mijn jas uittrek, valt Elke, mijn gynaecologe, meteen met de deur in huis: 'Dat ziet er goed uit, mevrouw Jonckheere, dat wordt geen chemo!'" "Ik kijk naar Filip en laat mijn tranen de vrije loop. Ik kan het nauwelijks geloven. Mijn wereld ziet er plots helemaal anders uit", besluit ze.